KEYNOTE SPREKER

Prof. dr. Bessel van der Kolk
Prof. dr. Bessel van der Kolk

Prof. dr. Bessel van der Kolk is een klinisch psychiater die al meer dan 30 jaar kinderen en volwassenen met traumatische ervaringen behandeld. Hij is een van 's werelds meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van trauma gerelateerde stress, en heeft een grootaantal baanbrekende onderzoeken op zijn naam. Zijn onderzoek richt zich onder andere op de impact van trauma op het brein, en het gebruik van yoga, neurofeedback, EMDR en theater in de behandeling van posttraumatische stress. Hij is professor in psychiatrie aan de Boston University School of Medicine, oprichter en medisch directeur van het Trauma Centrum in Boston, en codirecteur van het ComplexTrauma Treatment Network, NCTSN.

Verder is hij de auteur van meer dan 150 peer-reviewed wetenschappelijke artikelen en een aantal boeken, waaronder de New York Times bestseller: The Body Keeps the Score: Mind, Brain, and Body in the Healing of Trauma (Traumasporen: Het herstel van lichaam, brein en geest na overweldigende ervaringen).

Tijdens zijn Keynote lecture in het kader van het 10-jarig bestaan van de opleiding Forensische Orthopedagogiek aan de UvA zal Prof. van der Kolk ingaan op de effecten van trauma op het kinderlijke brein en hoe aangetaste hersenconnecties door middel van behandeling weer kunnen worden hersteld.


© 2017 Universiteit van Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin