SEXTING & GROOMING

Sexting & Grooming

In de huidige maatschappij is de rol van internet en de sociale media groot. In de leefwereld van kinderen en jongeren zorgt dat voor veel nieuwe mogelijkheden, maar ook voor nieuwe risico's. In de opvoeding, begeleiding en ondersteuning van kinderen en jongeren brengt dat nieuwe taken met zich mee voor ouders en opvoeders. De taak om kinderen en jongeren bewust te maken van deze risico's, te signaleren wanneer het mis gaat en de taak om hen goed te begeleiden wanneer zij een dergelijke nare ervaring hebben gehad.

De politie en hulpverlening wordt veelvuldig geconfronteerd met zaken waarbij kinderen en jongeren slachtoffer zijn geworden van Sexting en Grooming. Vanuit deze praktijk ontstond er behoefte om op dit gebied gerichter preventie te organiseren.

  • Sexting is het verspreiden of delen van seksueel getinte foto's of berichten via mobiele telefoons of andere mobiele media. Delen en verspreiden van seksueel getint fotomateriaal van minderjarige kinderen wordt door de wet opgevat als het verspreiden van kinderporno.
  • Grooming is een werkwijze van volwassenen (vaak mannen) om het vertrouwen te winnen van kinderen zodat zij hen uiteindelijk seksueel kunnen misbruiken en/of uitbuiten.

Wij laten jullie tijdens deze bijeenkomst de film 'Nienke' zien. Deze film is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Amsterdam in samenwerking met de politie, GGD en Qpido, het seksespecifieke expertisecentrum van Spirit. Deze film maakt op indringende wijze duidelijk hoe een 'gewoon' pubermeisje te maken krijgt met de nare gevolgen van een gedeelde foto op internet en de nare gevolgen van misbruikt vertrouwen.

Tijdens deze bijeenkomst gaan wij dieper in op de fenomenen Sexting en Grooming en krijgen jullie tips over hoe je kunt handelen als je hiermee te maken krijgt.

Sprekersinformatie

  • Petra Hoeve & Kurty Janga zijn werkzaam bij Qpido, het seksespecifiek experisecentrum van Spirit.  
LET OP: De workshop Sexting & Grooming beslaat twee rondes. Als u zich voor deze workshop in ronde 1 inschrijft, kunt u geen workshop meer kiezen in ronde 2. 

© 2017 Universiteit van Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin